Babyprodukter fra Beyondbun

Tanken bag Beyondbun

Jeg har været så heldig, at blive kontaktet af Pernille, der er indehaver af Beyondbun. Hun ville fortælle mig lidt om deres sansestimulerende babyprodukter, og høre om jeg var interesseret i at teste dem. Jeg fandt deres koncept enormt interessant og i tråd med, hvad jeg står for, så det kunne jeg ikke sige nej til. Jeg vil understrege, at det er min ærlige og uforbeholdne mening, du kan læse i det her blogindlæg.

Beyondbun har base i Frankrig, og designer sansestimulerende produkter til babyer. Jeg kan dog ikke se, hvorfor flere af produkterne ikke også kan bruges af tumlinge og småbørn. Her tænker jeg bl.a. på deres store blæksprutte og deres giraf. Før jeg fortæller mere om produkterne, synes jeg, det er passende at fortælle lidt om, hvorfor jeg er fascineret af babyprodukter fra Beyondbun. Det drejer sig nemlig om deres historie, værdier og koncept.

Sansestimulation og udviklende faktorer

Som flere af jer, der læser med herinde ved, går jeg meget op i sansestimulerende og udviklende børne- og babyprodukter. Det vil sige, at jeg kigger kritisk på, hvorfor lige netop det ene produkt skulle være bedre end det andet. Her kigger jeg bl.a. på, hvordan de stimulerer sanserne og har egenskaber, der er hensigtsmæssige for barnets udvikling.

Taktilsansen

Beyondbuns produkter er designet mhp. at stimulere taktilsansen hos nyfødte gennem små ”bobler” i stoffet. Konceptet startede i 2004, hvor en dreng, Anton, blev født med en sjælden øjensygdom. Eftersom han skulle være på hospitalet i længere tid, medbragte hans mor et Minky-tæppe, som skulle give ham tryghed. Et Minky-tæppe er et tæppe med små ”bobler”, der ved berøring kan stimulere den taktile sans. Lægerne fortalte, at de observerede en øget ro hos Anton, når han var i kontakt med tæppet. Efter dette, donerede Antons mor lignende tæpper til neonatalafdelingen. Efterfølgende fortalte de, i følge Beyondbun, Antons mor, at de observerede en større velbefindende og en stabiliseret hjerterytme hos de nyfødte. Antons mor blev inspireret og startede firmaet Karma Kidz. I 2010 købte Pernille firmaet og stiftede Beyondbun. Pernille havde observeret sin søns glæde over produkterne. Med en passion om at skabe produkter, frem for mainstream, begyndte hun at dykke dybere ned i sansestimulation og neurovidenskab

Stimulation af primærsanser

Når man tænker på stimulation af primærsansernes effekt på kroppen, giver produkter fra BeyondBun god mening. Taktilsansen er nemlig en primærsans og hensigtsmæssig stimulation af denne kan hjælpe til en kropslig ro. Hvis man f.eks. ser på tilfældet med fortidligt fødte babyer, er deres sansesystem ikke færdigmodnet. Stimulation af primærsanserne er med til at styrke vores kropsfornemmelse. Når primærsanserne ikke er stimuleret tilpas, kan vi opleve en kropslig uro, der intensiveres ved stimulering af andre sanser såsom lys, lyd og lugt. Disse sanser stimuleres i høj grad på et hospital, hvor det for tidligt fødte barn, pga. det umodne sansesystem, endnu ikke er klar til at modtage og integrere stimulationen. Det betyder at stimulationen sætter kroppen i en stresstilstand, der er enormt ubehagelig. Eftersom stimulation af primærsanserne kan være med til at udvikle/modne sansesystemet og grounde kroppen, virker det ikke usandsynligt at ”boblerne” på Beyondbuns produkter kan hjælpe til en øget ro. Den ro der, i følge Beyondbun, blev observeret ved brug af tæpperne fra Antons mor på neonatalafdelingen.

Design

Ikke nok med at produkterne er udarbejdet med henblik på udviklende faktorer, så har Beyondbun også fokus på bæredygtighed og æstetisk design. Produkterne er nemlig oeko-tex og lavet af genanvendeligt plastik fra plastflasker, der både er bæredygtigt og holdbart, og, til min store overraskelse, super blødt og behageligt at røre ved.

Produkterne er designet med øje for ro og æstetik, og er i farver, der ikke overstimulerer. Jeg forstår udemærket tanken bag dette, men kan dog savne et par produkter, hvor farverne er mere i kontrast, da det vil hjælpe babyer til at se former og farver på produkterne. Det kunne f.eks. være boldene, så baby lettere kan følge dem med øjnene, når de trilles. Dette kan træne øje-håndkoordination, da baby med tiden vil række ud efter bolden. Læs mere om den visuelle sans her.

Produkter

Petite Octo

Som jeg har forstået på Pernille, er tanken bag blæksprutterne, at den nyfødte skal have noget at hive i, i stil med navlestrengen før fødsel. Jeg forstår udmærket tankegangen. Hvorvidt det reelt forholder sig sådan, kan jeg ikke konkludere på, men der er bestemt en lighed. Jeg er vild med idéen, der lægger sig op af teorierne om kængurupleje, hvor man forsøger at genskabe miljøet i livmoderen. Jeg kan altså kun se det som noget positivt, at der er en form for genkendelighed til de nyfødte babyer i deres første babyprodukter. Petite Octo er en lille blæksprutte, der er perfekt til de helt nyfødte.

Big Octo

Idéen bag Big Octo er den samme som ved Petite Octo Toy. Den store blæksprutte vil dog også være rigtig fin som følgesvend til de lidt ældre babyer og små tumlinge. Hovedet er rundere end på den lille, og kan bruges som en hyggelig krammebamse om natten, mens både stor og små kan nulre ved de lange blækspruttearme.

Sensory Blanket

Sensory Blanket er et super behageligt og blødt tæppe, hvor ”boblerne” rigtig til deres ret. De bliver nemlig meget tydelige, når der ikke er noget ”indmad”, som ved f.eks. blæksprutterne. Det varmer rigtig fint, og kan med fordel bruges som et trygt puttetæppe til store og små. Jeg vil dog ikke anbefale det til svøb, da det vil blive for varmt. Et godt råd vil være at barnemor sover med tæppet nogle nætter og evt. tørrer det omkring brysterne så mors duft rigtig kommer på tæppet. Det vil gøre det endnu mere trygt for de små babyer, der kan ligge og nulre ved de små ”bobler”.

Giraf

Giraffen fra Beyondbun er et af de lidt større produkter, og jeg vil derfor anbefale den til de større babyer og tumlinge frem for de helt nyfødte. Udover at være virkelig sød, har den, som med Beyondbuns andre produkter, ”bobler” i stoffet, der kan stimulere taktilsansen. Disse er dog ikke så tydelige som ved Sensory Blanket og Bubble Bunny, men det gør ørerne, de små ”horn” og den lille hale det fint op for. Giraffen er fast og lægger op til at blive krammet. Kram stimulerer den proprioceptive sans, der anses for at berolige nervesysemet. Giraffen kan derfor være et super fint alternativ til den klassiske sovebamse.

Bubble Bunny

Bubble Bunny er en rigtig fin nusseklud, der med de små ”bobler” skiller sig ud fra andre babyprodukter. Nussekluden er uden fyld, og boblerne er derfor tydelige. Det gør den helt perfekt til den lille baby, der udforsker med fingre og mund. Det er en simpel nusseklud, der alligevel er gennemtænkt med både ører, ”bobler”, og små knuder på arme og ben. Produktet lægger op til ro, genkendelighed, og finmotorisk og taktil stimulation.

Sansestimulerende bolde

De sansestimulerende bolde er begge enormt rare at røre ved, har huller der er nemme at gribe, en klokke der stimulerer auditivt, og små ”flapper” der stimulerer finmotorisk. De lægger nemlig op til, man kan åbne og lukke dem og her se hvordan boldenes form ændres. Boldene er fine til når baby kan begynde at følge med øjnene og lægger op til træning af øje-håndkoordination. De kommer i to udgaver: 

Montesorri Ball

Montessori Ball er den mindste af boldene. Den er udviklet i et enkelt design, og super fin til at stimulere synssansen og træne greb og øje-håndkoordination hos babyer.

Discovery Ball

Denne bold er lidt større og forsynet med ansigter, der kan bevæges stimulere forståelsen af årsag og virkning. De stimulerer ligeledes visuelt og lægger op til finmotorisk udforskning.

Konklusion

Beyondbuns babyprodukter er et super fint, æstetisk og bæredygtigt alternativ til de mange babyprodukter, der er på markedet. Dets fokus på sansestimulation gør mærket ekstra interessant, og jeg glæder mig til at se flere produkter fra dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *