Indendørs konstruktionslege til børn

Konstruktionslege er alt fra at bygge med LEGO og lege med modellervoks, til at bygge med hammer og søm. Jeg har sammensat eksempler på lette og overskuelige konstruktionslege, som I kan lege derhjemme. Legene understøtter bl.a. sensorisk bearbejdning, fin- og grovmotorik, samt kognitive funktioner.

Klodser

Byg et tårn af klodser og vælt det derefter. Det understøtter færdigheder inden for sekvensplanlægning, tyngdekrafts- og konsekvensforståelse, finmotorik, grovmotorik, og sansebearbejdning. Derudover styrker det jeres samarbejde og kommunikation.

Hule

At bygge en hule kræver. at man kan planlægge fremad, forestille sig hvordan hulen skal se ud, vurdere størrelsesforhold indtænke materialer, hente materialer og sætte materialerne sammen. Når jeg skriver at det kræver, at man kan disse ting, mener jeg ikke, at man skal kunne disse ting, før man bygger en hule. Du som forælder kan gennem legen understøtte dit barn i ovenstående.

Duplo og LEGO

Duplo og LEGO lægger op til mange timers leg og fordybelse. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til Duplo og LEGO. Lad dit barn udfolde sig kreativt, mens det planlægger, udfører og træner finmotorik og håndstyrke. Skal legen varieres kan man både bygge frit fra fantasien og ud fra billeder/manual. Sidstnævnte er selvsagt ofte den sværeste at udføre.

Tog- og bilbane

Afhængigt af hvilke redskaber, I har til rådighed, kan I bygge en tog- eller bilbane. Dette kan sagtens suppleres med hjemmelavede tunneller, bakker og broer (borde, stole, papkasser). Brio har de klassiske togbaner, som Ikea nu har lavet en tilsvarende, som passer til Brios model. Der kan både bruges normale og elektriske tog til disse baner.

Papkasse-land

Brug gamle papkasser til at bygge huse, veje og biler med. Papkasser kan bruges til mange ting, og med nogle farver og en saks eller kniv, kan man komme langt. Det er selvfølgelig en leg, der kræver at en voksen er med, sådan at kniv eller saks bruges sikkert. Hvorvidt barnet skal være med til at klippe eller skære afhænger af alder og udvikling. Indgå i et samspil med barnet om at bygge en by, hvor I bliver enige om, hvad den skal indeholde, og hvordan den skal se ud. Byen kan både være så stor at barnet kan være i “huse” og “biler”, eller så lille at det er dukker, bamser og legetøjsbiler, der færdes der.

Afhængigt af hvor I ligger sværhedsgraden, kan denne leg f.eks. stimulere fantasi, planlægning, kreativ tænkning, sanserne, og fin- og grovmotorik.

Spørgsmål?

Jeg håber, du blev inspireret til konstruktionslege I kan lege inden for. Søger du mere inspiration, er du velkommen til at følge mig på Instagram. Har du spørgsmål, kan du skrive til mig her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *