Flødekartofler med porrer

Flødekartofler er noget, jeg forbinder med lækker comfort-food til de kolde måneder. Det er varmt, let at spise og mætter godt. De her flødekartofler vil hele familien elske – og ja, jeg har selvfølgelig tilpasset opskriften, så selv de små kan spise med.

Server flødekartoflerne med lækre quinoadeller og en skøn bønnesalat af friske, grønne bønner.

Får dit barn ondt i maven af mælkeprodukter?

Tilpas flødekartoflerne til dit barns behov

Veganske vs. vegetariske flødekartofler

Nogen babyer, som diger, får ondt i maven hvis deres mor spiser mælkeprodukter. Derudover kan både børn og voksne være laktoseintolerante, eller simpelthen foretrække plantebaseret mad. Derfor giver jeg både veganske og vegetariske muligheder i opskriften. Vær opmærksom på at sojafløde kan skille ved opvarmning, men at dette ikke gør noget ved smagen, men det gør ikke noget ved smagen. Et alternativ til sojafløde kan være havrefløde, som flere har haft held med.

Porrer i flødekartofler

Porrer kan være svære at tygge. Sørg derfor for at snitte dem i fine stykker, der passer til dit barns behov. Derudover kan du undlade at bruge den grønne og hårde del af porren. Brug f.eks. den grønne del i en suppe på et senere tidspunkt.

Kartofler

Man kan vælge at skrælle sine kartofler, eller lade være. Det afhænger af dit barns kunnen. Hvis du ikke skræller kartoflerne, skal du sørge for at skære dem tyndt ud, vaske dem grundigt, og lade være med at bruge enderne. På den måde undgår du jord og store stykker kartoffelskræl, som kan være svært at tygge.

Lad os lave nogle flødekartofler, som hele familien elsker!

Redskaber

  • Kartoffelskræller
  • Grøntsagskniv
  • Skærebræt
  • Stegepande
  • Spatel
  • Ildfast fad
  • Skål

Ingredienser til flødekartofler

  • 1 kg kartofler
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g porrer (uden den hårde, grønne del)
  • 0,5 l vegansk madlavningsfløde (evt soja) eller almindelig fløde
  • 15-20 g plantesmør eller almindelig smør
  • 2 tsk tørret timian
  • Salt (evt. Herbamare)
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kartoflerne i tynde skiver
  2. Vask porrerne og snit dem i fine tern
  3. Steg porrerne klare i smøret og bland dem med timian, bouillon, salt og peber og fløde i en skål
  4. Tænd ovnen på 175 grader
  5. Smør det ildfaste fad med lidt smør
  6. Bland kartoflerne i skålen og hæld det hele over i det smurte fad
  7. Bag flødekartoflerne i ovnen ved 175 grader i cirka 45 minutter til kartoflerne er møre og gyldenbrune.

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *