Cremet svamperisotto

Mangler du en lækker vegetaropskrift at servere for dine gæster? Så er denne her svamperisotto sagen.

Med en blanding forskellige svampe, parmesan og hvidvin, bliver risottoen cremet og let. Svampe og parmesan er rige på umami, som er den 5. grundsmag, og den fyldige smag, der ofte er i kødretter. Denne ret er altså perfekt til den nye vegetar og til at servere for sine mere kødelskende og vegetarskeptiske venner. Retten kan spises både sommer og vinter og er den perfekte comfort food. Derudover smager den super godt, er let og hurtig at lave, og gør sig især godt med en lækker, frisk salat til.

Børnetip: Undlad at blande de store stykker svampe i risottoen, hvis et lille barn skal spise med. Store stykker kan være svære at tygge og synke.

Ingredienser

  • 300 g risottoris
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g blandede svampe (f.eks. portobello, champignong, kantareller)
  • 2,5 dl hvidvin
  • 75 g smør
  • 100 g revet parmesan
  • 1 bundt persille, hakket
  • 1 liter grøntsagsbuillon
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Hak løg, hvidløg og halvdelen af svampene fint. Skær resten af svampene i mundrette stykker.
  2. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde et par minutter ved middelvarme.
  3. Steg de hakkede svampe med et par minutter og kom derefter risottorisene i.
  4. Rør rundt et minuts tid, hæld hvidvin over og lad det simre til vinen er fordampet.
  5. Hæld lidt af bouillonen over, rør rundt, lad det trænge ind i risene og tilføj lidt mere. Fortsæt med det i ca. 15 minutter til risene er møre, men stadig har bid i. Det er muligvis ikke nødvendigt at bruge al bouillonen.
  6. Tilføj 2/3 af smøret, hakket persille og den revne parmesan og rør rundt. Gem lidt parmesan og persille til serveringen.
  7. Steg resten af svampene i resten af smøret og bland dem i risottoen.
  8. Server risottoen med revet parmesan og hakket persille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *